שיקום בטון

פיגומים זה הרבה פחות בטוח! לא מתפשרים על החיים!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב:

*לא מבצעים הדרכות בגובה

תוכן עניינים

מאות ואף אלפי בניינים ברחבי הארץ נמצאים בתהליך הנקרא שיקום בטון. למעשה, הבטון הוא זה שאחראי על חוזק ויציבות המבנה ולכן בבתים ובניינים ישנים, חייבים אחת ל-20 שנה בממוצע לבצע עבודות תחזוקה הכוללות בין השאר שיקום בטון. ברוב המקרים מדובר במבנים שעוברים תהליכי התפוררות ובהם יש צורך לחזק ולשקם את יסודות וקירות המבנה. אי ביצוע התהליך עלול להוביל לסכנה ממשית ולמצב שבו העירייה מוציאה צו על מבנה הנקרא מבנה מסוכן.

איך ניתן לזהות כי המבנה זקוק לשיקום בטון?

  1. התפוררות קירות חיצוניים
  2. מבנה מאוד ישן שלא עבר תהליכי תחזוקה ב-עשרים השנה האחרונות חייב לעבור בדיקת מהנדס
  3. בניינים שניזוקו כתוצאה מפגיעת רקטה, הצפה או שריפת
  4. בתים ומבנים המיועדים לשימור

שיקום בטון מה זה כולל?

  • שיקום וחיזוק קורות ועמודים

  • שיקום וחיזוק קונסטרוקציות

  • הגדלת עומסים

אבחון הבעיה

לפני שניגשים לשלבי העבודה ובוחרים בחומרים המתאימים, קודם כל צריך לאבחן את הבעיה בצורה יסודית. רק לאחר שמתקבלת תמונה מלאה ניתן לתת מענה ספציפי וייחודי לכשלים שגילינו. יש להבין קודם כל מהי הסיבה לבליית הבטון, לאתר את הכשלים, לבצע בדיקות עומק, להבין האם עובי הכיסוי נמוך או שאולי חדרו כל מיני חומרים לברזלים עצמם. לכן, עוד לפני שמשקמים את הבטון, קודחים ובודקים את השטח בצורה מקצועית על ידי מהנדס, לו יש את הכלים, הידע וההכשרה לעבודות מול קירות בטון. המהנדס יגידר את מצב הבטון, התייחס לפגמים השונים, לסביבה שבה המבנה בנוי וכך יוכל למצוא את הפתרון המתאים ביותר.

שלבי העבודה הנפוצים בשיקום בטון

בשלב הראשון יש להכין את השטח, זאת על ידי קילוף כל הטיח והשכבה הראשונה של הקירות. לעתים יש צורך בשבירת חלקי הבטון הרופפים. שלב זה מתבצע תוך שימוש בכלי חציבה. שלב זה מסתיים כאשר אנו מקבלים שטח בטון נקי לגמרי ויציב.

בשלב הבא חושפים את הברזל שנפגע. ברוב המקרים הברזל עובר תהליכי קורוזיה כתוצאה מנזקי מזג האוויר, רוחות, גשמים ולחות. לכן, חושפים את הברזלים מכל הצדדים עד שמגיעים לברזל תקין.

נהוג לעשות שימוש במברשת ברזל אותה מלבישים על דיסק וכך בעצם מסירים את כל החלקים שאינם תקינים. שלב זה מסתיים כאשר שוטפים את כל האזור החשוף עם מים בלחץ גבוה. לאחר שהברזלים נקיים ויבשים לגמרי, מורחים עליהם חומר מיוחד המונע היווצרות של קורוזיה. לאחר מכן מיישמים חומרי תיקון אותם מורחים על הבטון והברזל החשופים.

חשוב להבין שלכל מבנה יש את המאפיינים שלו ולכן עלינו להתאים את החומרים ואת תהליך השיקום למאפיינים אלו.

מה זה תקן 1877?

תקן זה מגדיר את כל הפעולות ההכרחיות לביצוע שיקום בטון בהתאם להערכת המהנדס. התקן מסביר אילו פעולות ותהליכים יש לבצע כדי שמים לא יחדרו או כדי לשמור על מבנה חזק ועמיד  הן מבחינה פיזית והן מבחינה כימיקלים וחומרים אחרים. כך הקבלן יודע אילו סוגי חומרים הוא יכול להשתמש ולוקח בחשבון מאפיינים כמו רמת ההידבקות, רמת עמידות ועוד. לפני שעוברים ליישום, בודקים את מידת היעילות של החומרים באמצעות יצירת אבטיפוס ורק לאחר מכן מתחילים בתהליך שיקום הבטון.

זקוקים לעבודות שיקום בטון? המרכז לעבודות סנפלינג מתמחים בביצוע עבודות שיקום בטון  ועבודות נוספות לרבות עבודות בגובה, איטום קירות חיצוניים בסנפלינג, ניקוי חלונות, התקנת מרזבים ועוד. אנו עובדים עם קבלני הבטון והאיטום המובילים בישראל ומתחייבים לעבודה מקצועית, יסודית, יעילה תוך מתן דגש על חומרי עבודה איכותיים התואמים את צרכי המבנה באחריות. דרכנו תוכלו לחסוך זמן יקר, להוזיל עלויות ולהנות משירות מקצועי לאורך כל התהליך.

 

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב:

*לא מבצעים הדרכות בגובה

המרכז לעבודות סנפלינג
המרכז לעבודות סנפלינג

המרכז לעבודות סנפלינג מתמחה בביצוע עבודות סנפלינג בגובה במסגרת פרויקטים לאיטום מבנים, ניקוי חלונות, צביעת בניינים ומשימות שימור ותחזוקת מבנים. למרכז 10 שנות ניסיון במהלכן בנינו צוות איכותי של אנשי מקצוע, המגיעים מעולמות האקסטרים ואשר עברו שורה של הכשרות לצורך הפיכתם לאנשי מקצוע בענף הבניין, לרבות הסמכות ורישיונות כנדרש.

מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!

*לא מבצעים הדרכות בגובה

השאירו פרטים ונחזור אליכם
בהקדם!

*לא מבצעים הדרכות בגובה